Hielspoor

Hielspoor is een vervelende kwaal die veel sporters treft. Het is een verkalking aan de onderkant van je hiel, die scherpe pijn veroorzaakt bij het lopen of rennen. Deze pijn kan je dagelijkse activiteiten flink beïnvloeden, vooral als je regelmatig sport. Wil je meer weten over hoe je hielspoor kunt herkennen en behandelen? Bezoek dan deze hielspoor link voor meer informatie. In deze blog bespreken we hoe je als sporter effectief om kunt gaan met hielspoor, zonder dat je je sportieve activiteiten stop hoeft te zetten.

Belangrijke tips voor hardlopers met hielspoor

Als hardloper is hielspoor een steevaste vijand. Er zijn echter verschillende manieren om de pijn te verminderen en toch actief te blijven. Allereerst is het gebruik van goede loopschoenen met voldoende demping van groot belang. Deze schoenen kunnen de schokken tijdens het rennen opvangen en zo de druk op je hiel verminderen. Daarnaast is een goede warming-up belangrijk. Door je voeten en kuiten goed op te warmen, maak je de spieren en pezen soepeler, wat kan helpen de pijn te verlichten. Probeer ook je trainingsschema aan te passen; minder intensieve en kortere runs kunnen helpen om de belasting op je voeten te verminderen. Zo kun je blijven genieten van je sport zonder al te veel last te hebben van hielspoor.

Hielspoor

Rek- en strekoefeningen voor sporters met hielspoor

Rek- en strekoefeningen zijn een andere manier om hielspoor te behandelen en de kans op blessures te verkleinen. Door regelmatig je kuitspieren en voetzool te strekken, kun je de spanning op de peesplaat verminderen. Dit helpt om de pijn en irritatie die gepaard gaat met hielspoor te minimaliseren. Een bekende oefening is de handdoek stretch. Ga zitten met je benen gestrekt voor je en haak een handdoek om de bal van je voet. Trek de handdoek voorzichtig naar je toe, terwijl je je knie recht houdt. Houd deze positie ongeveer 20 seconden vast en herhaal dit meerdere keren per dag.